Sivut

lauantai 30. heinäkuuta 2016

Pohkeet kiinni ja kanna kädet

Moi! Olin maanantaina jälleen tiimitunnilla ja menin Artulla, jolla olen nyt myös menossa lauantain koulukilpailuihin kokeilemaan perusmerkin kouluohjelmaa. Tällä kertaa tunti meni jopa siedettävästi ja saatiin muutama sellainen pätkä alle, joihin olen jopa tyytyväinen. Postauksen kuvat (c) Helmi Kujala.

Aloitettiin jälleen tuttuun tapaan itsenäisellä alkuverryttelyllä, jonka aikana haettiin poneja rennommiksi sekä pehmeämmiksi edestä. Arttu tuntui jo alussa paljon paremmalta, kuin viime perjantaina. Poni oli heti alussa kuuliainen käynnissä, mutta ravissa vielä epätasainen, koska en osannut sitä oikein ratsastaa. Tein molempiin suuntiin paljon voltteja käynnissä ja ravissa. Lopuksi vielä muutaman laukkaympyrän molempiin suuntiin.

Tunnin pääaiheena oli mennä lauantain kisoissa ratsastettava rata muutamaan otteeseen sekä hioa vielä radan vaikeita kohtia. Kyseessä oli siis ihan perusmerkin kouluohjelma, päätin mennä kyseisen ohjelman, koska kisat olisivat kuitenkin meidän ensimmäiset yhteiset kilpailut sekä Artun ensimmäiset. Hain ratojen aikana tasaisuutta sekä pyrin ratsastamaan mahdollisimman tarkat tiet. Arttu yritti oikoa kulmia, mutta kun itse muistin pitää sisäpohkeen kunnolla kiinni, ei kulmiin meneminen ollut mikään ongelma.

Arttu on itselleni sen verran vieras ratsu, etten sitä osaa vielä ollenkaan ratsastaa, mutta kyllä se tästä. Toisen kerran rataa tultaessa poni alkoi vihdoinkin liikkua kunnolla takaa eteen ja kantamaan itsensä. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun itse tajusin miten ponia kuuluisi ratsastaa. Olin koko tunnin pitänyt jalkani epätasaisesti ponin kyljissä, vaikka pohkeen kuuluisi olla kokoajan ponin kyljessä kiinni. Tämän tajutessani sekä nostaessani kädet ylös poni alkoi vihdoinkin kulkea niin kuin pitääkin.












Tästä tunnista halusin tehdä enemmän kuvapainotteisen, koska ei mulla oikeastaan ole sen enempää sanottavaa tunnista. Toivottavasti tykkäätte välillä tällaisistakin postauksista. Nyt ensi viikolla mulla on maanantaina estetunti Artulla ja torstaina Carl Freyn estevalmennus, tämä myöskin Artulla. Ensi viikon perjantain ratsusta en vielä tiedä, mutta toivoisin, että saisin kokeilla vielä yhtä tallin ponia, joka näyttää omaan silmään todella kivalta. Artun kanssa olen kuitenkin tässä lähiaikoina mennyt ihan kiitettävästi, jonka takia olisikin kiva mennä vielä jollain muullakin. Tämän päiväisistä koulukisoista tulossa postausta, kunhan saan sen kirjoitettua, videon ladattua ja kuvat muokattua julkaisukelpoisiksi. Vielä kamera-asiasta sen verran, etten ole vielä kameraa ostanut. Ostan sen sitten, mikäli päätän jatkaa tällä kyseisellä tallilla. Moni asia on tällä hetkellä nimittäin auki enkä oikein vielä tiedä, mitä haluan tehdä. Crossfit ja ratsastus ovat itselleni sellaisia harrastuksia, joita haluaisin jatkaa, mutta en ole varma riittääkö aikana molempiin. Noh, se nähdään koulun alettua. :D

Vielä ehditte viikonlopun yli linkkailemaan blogejanne linkkaa blogisi -postaukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita niin asiallisesta kritiikistä postausehdotuksiin. Mukaan saa toki liittää oman blogin osoitteen, jotta pääsen käymään vastavierailulla. :)