Sivut

perjantai 22. heinäkuuta 2016

Koulutunti Artulla

Moi! Nyt vuorossa taas ihan perus tuntipostausta tämänpäiväisestä koulutunnista Artulla. Tämä oli nyt sitten kolmas tunti putkeen, joka meni aivan täydellisesti penkin alle ja itselleni jäi erittäin huono fiilis tunnista. Tällaisina hetkinä sitä lähtee kyllä miettimään, että onko tämä sittenkään se oma laji, kun tuntuu ettei minkään ponin taikka hevosen kanssa suju tunnit, vaikka itsestään antaisikin aivan kaiken....

Tunnille sain Artun, jolla itseasiassa halusinkin mennä. Ensimmäinen tunti ei silloin pari viikkoa sitten Artun kanssa mennyt ollenkaan putkeen, jonka takia halusinkin tätä koittaa uudelleen, josko toinen kerta toden sanoisi ja alkaisi meidän yhteistyömme sujumaan, sillä tästä ponista kuitenkin tykkään. Kuntoonlaitto sujui erittäin hyvin, vaikka en saanutkaan tätä valkoista otusta puhtaan näköiseksi vaikka kuinka sitä hinkkasin ja hankasin erilaisilla harjoilla.


Tänäänkin teimme itsenäisen alkuverkan kisoja varten harjoitellen ja tällä kertaa verryttelyn sai tehdä kaikissa kolmessa askellajissa. Arttu oli todella energinen sekä jäykkä, jonka takia työskentelin käynnissä pitkään. En halunnut aloittaa muissa askellajeissa työstämistä ennen käynnin sujumista. Poni puski vahvasti sisäpohjetta vastaan eikä oikein millään taipunut sisälle. Nappasin hetkeksi kouluraipan mukaani ja käänsin ponin pienelle voltille, jossa työstin hetken, jonka jälkeen tein raviin siirtymisen, ravissa lävistäjä ja muutama kierros pienellä voltilla toiseen suuntaan. Tämän pienen tehtävän ansiosta Arttu alkoikin taipumaan paremmin. Kuitenkin ponin vertyessä myös vauhti lisääntyi, joka ei sitten ollutkaan niin hyvä juttu.

Arttu juoksi alta kokoajan eikä se kuunnellut puolipidätteitä juuri ollenkaan, jonka takia en myöskään saanut ponia ratsastettua kunnolla peräänantoon. Siinä me sitten tehtiin siirtymisiä ponin pää pilvissä. Itselläni meni tässä kohtaa jo maku tekemiseen, koska en vain saanut ponia kuuntelemaan ollenkaan taikka tekemään sitä, mitä siltä pyysin.

Mitäs toi jalka mahtaa seilailla? :'D
Alkuverryttelyn jälkeen teimme taas laukkaa kenttää ympäri, mutta tällä kertaa pareittain. Artulla todellakin oli sitä virtaa, jonka takia laukastakaan ei tullut yhtään mitään. Kyllähän poni laukkasi, mutta laukassa siitä tuli todella vahva suusta enkä osannut irrottaa ponia kuolaimelta. Joten me tehtiin myös nämä laukat pää pilvissä. Hehhe, minkäs sille mahtaa, jos ratsastaja ei tiedä mitä tekee. Laukattiin muutamaan kertaan molempiin suuntiin. Muiden laukatessa työstin Arttua käynnissä kentän keskellä, jotta saisin ponin tasaisemmaksi edestä. Kyllähän se pikkuhiljaa alkoi kaulastaan antamaan periksi ja jopa kulkemaan rehellisesti oikeinpäin, joka oli varmaankin tunnin ainoa positiivinen asia.

Kun oltiin laukkat laukkailtu olikin jo aika loppuverrytellä. Tein isoja voltteja sekä ympyröitä kevyessä ravissa molempiin suuntiin ja koitin vain saada Artun rennommaksi edestä vielä loppuun, jossa loppujen lopuksi onnistuinkin. Viimeiset ravipätkät tuntuiva ainakin selästä käsin todella hyviltä ja elastisilta. Taisi tuo tunnin tappeleminen ponin kanssa tuottaa loppujen lopuksi jotain tulosta.



Joo tiedän, tämä postaus oli erittäin lyhyt ja hutiloidun oloinen, mutta en vain pystynyt kirjoittamaan tunnista kunnolla, koska olen edelleen jotenkin todella pettynyt tuntiin, sillä en osannut mennä Artulla ollenkaan. Tämä poni olisi ilmeisesti myös kisaratsuni ensiviikon lauantaina pidettäviin koulukisoihin, mutta saa nähdä jätänkö kilpailut välistä kokonaan. Mielestäni treeneissä pitäisi sujua hyvin ennen kuin lähtee edes miettimään kilpailuihin lähtemistä, jonka takia ajattelinkin nyt jättää koko kisat välistä. Mutta koitan nyt vielä maanantain tunnilla mennä ilman kannuksia ja laittaa pari reikää pidemmät jalustimet, jotta saisin paremmin pidettyä jalan hiljaa. Tuolla epävakaalla jalalla saattaa meinaan olla jotain tekemistä ponin epätasaisuuden kanssa...

Pahoittelen postauksen tekstien laatua... Nyt viikonloppuna on mahdollisesti luvassa tuon aloittamani postaussarjan toinen osa, mikäli saan sen nyt kirjoitettua loppuun ja korjattua sellaiseksi millaiseksi sen alunperinkin halusin. Hyvää viikonloppua kaikille! :)

6 kommenttia:

  1. Saat Artun menemään nätisti! Hyvä postaus!

    VastaaPoista
  2. Monesti on käyny sillee et treeneissä menee ihan huonosti mut radalla meneeki sit tosi hyvin! Joten kannattaa mennä kisaa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillee se kyllä yleensä meneekin! Vielä, kun itse tietäisin miten tätä ponia kuuluis ratsastaa ni ois ihan jees. :'D

      Poista
  3. Hyvinhän se mun mielestä meni! :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita niin asiallisesta kritiikistä postausehdotuksiin. Mukaan saa toki liittää oman blogin osoitteen, jotta pääsen käymään vastavierailulla. :)