Sivut

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Koulutuuppailua isolla kentällä

Moi! Eilen päästiin taas pitkästä aikaa LuRan kentälle Kartsun kanssa, viimeksi oltiin isolla kentällä oltu syksyllä. Tarkoituksena oli käydä hieman päästelemässä ja tekemässä jotain koulujuttuja. Halusin tarkkailla lähinnä sitä, miten Kartsu isommalla kentällä keskittyi, koska kisoissa jätkä ei koskaan keskity radalla, koska ympärillä on kaikkea uutta ja ihmeellistä. Ja voin sanoa, ettei se keskittyminen eilenkään ollut huipussaan, mutta kyllähän me jotain saatiin tehtyä! Postauksen kuvat otti Aada Agge, kiitos!



Aloitettiin kentällä ihan alkukäynneillä, jotta Kartsu saisi rauhassa tutustua kenttään ja kyyläillä kaikkia pelottavia pieniä otuksia, joita puskissa saattoi lymyillä. Otin aika pian ohjat käteen. Kartsu oli omaksi epäonnekseni todella jäykkä, jonka takia työstin pitkään pelkästään käynnissä. Tein ihan perus voltteja ja muutaman askeleen pohkeenväistöpätkiä, joiden avulla pyrin saamaan Kartsun paremmin kuulolle. Pelkästään eteenpäin liikkuminen sekä kääntyminen oli aluksi Kartsun mielestä aivan liian hankalaa, joten poni yritti välttää työntekoa puskemalla ulkopohjetta vasten käännyttäessä sekä parkkeeraamalla väistöjen aikana. Työstin käynnissä molempiin suuntiin, kunnes Kartsu alkoi hyväksymään kuolaintuntuman sekä etenemään omin avuin eteenpäin ilman, että minun tarvitsi olla kokoajan siitä muistuttamassa.

Pitkäveteisen käyntityöskentelyn jälkeen annoin Kartsun ravailla pitkin kenttää normaalia reippaampaan tahtiin ja voin sanoa, että poni nautti siitä, kun kerrankin pääsi kunnolla ravailemaan eteenpäin eikä tarvinnut murehtia siitä tulevatko takajalat tarpeeksi alle, onko selkä ylhäällä tai muoto tarpeeksi matalalla. Ravailtiin muutamia kierroksia molempiin suuntiin, jonka jälkeen jatkoimme tuuppailua sulkutaivutuksien merkeissä. Parhaiten Kartsun saa kyljistä taipumaan juuri sulkutaivutuksien kautta, vaikka aluksi aina tuntuukin siltä, että kyseisten taivutusten tekeminen ruunan kanssa olisi aivan turhaa. Nimittäin ponin takaosa seilailee alussa missä milloinkin ja käynti sammuu täysin, jolloin ratsastajalta tarvitaan hieman hermoja, jotta yhteistyö alkaisi taas pelittää tehtävän vaikeuduttua.




Tehtiin sulkutaivutuksia aluksi vain käynnissä, mutta kun ne alkoivat sujumaan aloitettiin näiden työstäminen myös harjoitusravissa. Kartsu oli tässä kohdassa jo todella hyvin tuntumalla ja liikkui pohkeesta eteenpäin huomattavasti paremmin kuin alussa, takaosa ei kuitenkaan ollut liikkeessä vielä kunnolla mukana, jonka takia sulkutaivutuksia jatkettiinkin. Taivutusten tuleminen ravissa on Kartsulle kyllä hankalaa, mutta poni suoritti muutamia todella hyviä sulkutaivutuspätkiä, joista jätkälle iso plussa! Kun nämäkin alkoivat sujumaan, päätin vetää loppu ajan rennommin ilman sen kummempia murheita siitä kulkeeko poni oikeinpäin vai ei.

Annoin Kartsun laukata isoa uraa molempiin suuntiin. Itse luulin, että poni olisi kaahannut ihan tuhatta ja sataa, mutta ei. Kartsu laukkasi ihan tyytyväisenä normaalia laukkaa eteenpäin, joka oli osittain ehkäpä jopa hyvä juttu. Käytiin myös tässä kohdassa yläkentällä ylittämässä muutamat puomit laukassa, ja tästä poni sitten jo innostuikin. Taisi Kartsu olla sitä mieltä, että puomit ovat aivan liian matalia.



Tilannekuva parhaimmillaan! :D


Loppuverryttelyt käyntiin suorittamassa runtsalla kevyessä ravissa sekä käynnissä. Itse tykkään nykyään todella paljon ratsastaa hieman rennommin ilman minkäänlaisia suorituspaineita ihan fiiliksen mukaan. Kartsunkin mielestä tällaiset päivät taitaa olla ihan kivoja! Poni olikin todella positiivinen koko päivän, eikä missään kohdassa vaikuttanut mitenkään tympääntyneeltä tekemiseen. Jes! Ajattelinkin nyt lopettaa tämän kevätkauden jälkeen valmennusringissä ja keskittyä hevosteluun ihan harrastuksena koulun ja muun ohella. Ei minua oikein tuo kilpaileminen enää kiinnosta ja nykyään tykkäänkin paljon enemmän käydä itsenäisesti ratsastamassa, kun saa tehdä aina oman fiiliksen mukaan sellaisia tehtäviä, jotka tuntuu kivoilta.

Tällainen postaus tänään, jonka onnistuin pitkästä aikaa kuvittamaan runsailla kuvilla. Ihanaa, kun kesä tulee, koska nyt saa paljon ihania kuvia, joita voin varastoida talven sekä syksyn varalle, jolloin hyviä kuvia on todella vaikea saada.

POSTAUS JULKAISTU ARKISTOISTA
En ratsasta enää, mutta halusin julkaista omat suosikkipostaukseni vielä teille luettavaksi. Toivottavasti tykkäätte <3

4 kommenttia:

  1. Hei tosi kivoja kuvia! Ootte kyllä suloinen pari :33

    Itse en oikeen osaa vastata tykkäänkö ratsastaa itsenäisesti vai tunneilla.. Tunneilla oppii paremmin ja koko aja on jotain tekemistä jne. Mutta itsenäksellä on paljon vapaampaa :DD mahdoton kysymys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Tää taisikin olla hieman kaksipiippuinen kysymys, koska molemmistahan löytyy ne omat hyvät sekä huonot puolet. :D

      Poista
  2. Sulla on todella kiva kirjoitustyyli! Tää postaus oli kiva lukea ja kuvat ovat hienoja :) Ootte todella kivan näköinen ratsukko! Itse ratsastelen oikeastaan aina itsenäisesti, mutta tunneillakin yritän käydä aina silloin tällöin palauttelemassa oppeja mieleen :D

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita niin asiallisesta kritiikistä postausehdotuksiin. Mukaan saa toki liittää oman blogin osoitteen, jotta pääsen käymään vastavierailulla. :)