Sivut

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Viimeisten lomapäivien ratsastukset


Moi! Koulut alkaa tänään ja minulla alkaakin kahdeksas luokka. Koulun alkamisen takia vietin kaksi viimeistä lomapäivää Porissa sekä talilla. Ratsastettiin Kiian kanssa itsenäisesti maanantaina sekä tiistaina. Kumpanakaan päivänä en mennyt mitään kauhean vakavaa koulutuuppailua. Alkuverkat satulan kanssa, vähän väistöjä ja avoja. Kun Kartsu alkoi käyttää selkäänsä ja liikkua otin satulan pois ja hömppäiltiin loppu aika. Tuli ensimmäistä kertaa mentyä ilman satulaa pelkällä kaulanarulla. Suitset jätin vielä ponin päähän siltä varalta, että saattaisin tipahtaakin. :D Postauksen kuvat maanantailta (c) Reetta Ihalin.



Maanantaina mentiin todella rennosti. Kaikki askellajit läpi ja takajalat alle, jonka jälkeen treenailtiin vähän istunnalla kääntämistä pitkillä ohjilla. Täytyy nyt tässä vaiheessa sanoa, että olen aina halunnut Kartsulle lännensatulan, jotta voitaisiin treenailla lännenratsastusta. Otettiin pitkillä ohjilla paljon ympyröitä ja voltteja. Kartsu kääntyi todella hyvin, taivutustakin sekä asetustakin alkoi löytyä, vaikkei minulla narut kunnolla kädessä olleetkaan. Loppuverkan menin ilman satulaa kaulanarulla. Kartsu tajusi nopeasti kaulanarun idean, ja päästiinkin menemään kaikki askellajit läpi. Laukassa päästeltiin vähän enemmän. Ratsastajalla alkoi kuitenkin olla tasapainon kanssa ongelmia, jonka takia vauhtia piti vähän himmailla.





Eilen, tiistaina, mentiin aluksi kunnolla koulua. Kartsu oli todella hyvän tuntuinen suusta sekä kyljistä. Päätin ottaa keskiraveja sekä avotaivutuksia. Avoja teimme ns. siksakkina. Pitkän sivun alussa avossa keskihalkaisijalle ja keskihalkaisijalta takaisin uralle avoa. Kartsu kuunteli pohjetta tosi hyvin ja taipui avoissa hyvin. Keskiravipätkiä otin aina välillä. Keskiaskellajeissa on kyllä todella paljon tekemistä, mutta parempaan suuntaan mennään. Askel on edelleen tikittävää, mutta ei niin pahasti kuitenkaan, kuin puoli vuotta sitten. Sain takajalatkin aktivoitua mukaan keskiraveihin.
Puolen tunnin koulutuuppailun jälkeen jätin satulan kentän laitaan ja menin lopputunnin ilman satulaa. Annoin Kartsulle pitkät ohjat. Aloitettiin käynnissä pitkillä ohjilla pienten volttien tekeminen. Kartsu kuunteli istuntaa todella hyvin, kunhan muistin itse nostaa katseeni sinne, minne ollaan menossa. Tehtiin voltteja myös ravissa ja laukassa.




On se kyllä ihana pikkunen pallero :3

Olen itse tykännyt nyt mennä vähän rennommin, kun aina tunneilla pitää ratsastaa niin tosissaan. Nyt on sitten loma ohi ja tänään olikin jo ensimmäinen koulupäivä. Aikaa minulla ei varmaan enää ole ylimääräisiin ratsastuskertoihin, jotta pääsisin taas menemään ilman satulaa... Lukujärjestyskään ei ole mikään kauhean ihana. Neljä kahdeksan aamua, yksi yhdeksän. Kirjoittelen jonkinlaista Back to school- postausta tässä joku päivä, kunhan talleilulta ehdin. Tänään on valmennusrinkiä koskeva kokous, huomenna tunti ja sunnuntaina ollaan lähdössä Kartsun kanssa Porin raviradalle. Jätkä joutuu pitkästä aikaa talutusratsuksi, mahtaa olla iloinen. Meidät voi siellä nähdä, jos sinne joku on tulossa. Moikkaamaan saa tulla ja sillee. :)

Tämä postaus oli kuvapainotteinen, koska en halua mennä aina saman kaavan mukaan, että kirjoitan kauhean pitkät tekstit ratsastuksista ja lisään kuvat kuvittamaan postausta. Tänään tälläistä, illemmalla palaillaan blogiarvosteluiden parissa ja loppuviikosta huomisen tuntipostausta.

Hyvää loppuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita niin asiallisesta kritiikistä postausehdotuksiin. Mukaan saa toki liittää oman blogin osoitteen, jotta pääsen käymään vastavierailulla. :)