Sivut

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kisapomppuja Yyterin ratsastuskoululla




Moi! Nyt tämäkin blogi saisi taas vaihteeksi nousta haudasta ja aloittaa ehkä hieman aktiivisemman elämän. Bloggaaminen vähän jäi, kun en ikinä saanut tunneista kuvia, jonka takia ei sitten huvittanut kirjoittaakaan. Nyt olen saanut paljon hyviä kuvia lähiaikoina ja Reettakin taisi tänään lupailla, että tulisi vähän useammin tunteja kuvailemaan. Kaikki postauksen kuvat (c) Reetta Ihalin

Tänään meillä oli 1-tason kilpailut Yyterin Ratsastuskoululla, hypättiin luokat 60/70cm ja 80cm. Ollaan Karon kanssa päästy vihdoin ja viimein siirtymään isompiin luokkiin, josta olen erittäin tyytyväinen. Kauden alussa mentiin sellaisia 40cm ja 50cm pikkuluokkia ja nyt esteet on noussut ihan reilusti. Vaikka ratsastajalla rimakauhua ilmeni viime viikolla Zilpassa, tänään hypättiinkin jo ilman sen kummempia nurinoita.  Tänään Luvian Ratsastuskoululta lähti kisaamaan kuusi ratsukkoa, joista viisi junnutiimiläisiä. Kaikki edustivat todella hyvin ja vähintään yksi puhdas rata jokaiselle. Hyvä Luvian tytöt! Tämä junnutiimi on oikeesti aika kiva keksintö, kun pääsee kilpailemaan, vaikkei sitä omaa ponia olekaan ja kaikista parasta kilpailemisessa on tällä hetkellä se, että ollaan tiimi ja tuetaan toisia yms. yms. Junnutiimistä ajattelin jossain kohdassa kirjoittaakin jotain hieman tarkemmin, jos sellaisen lukeminen kiinnostaisi teitä. :D







60cm luokka meni meidän osalta aika penkin alle, joka näin jälkeen päin kyllä harmittaa vähän, koska kaikki oli ratsastajan syytä. En osannut pitää ponia ohjan ja pohkeen välissä, joten mitä muutakaan olisi voinut odottaa kuin tiputuksen johtuen siitä, että poni tuli liian pitkänä esteelle. Kartsu nosti päänsä ylös heti laukan nostossa ja lähti puskemaan apuja vasten. Minä osaamattomana ratsastajana en sitten tilannetta osannut korjata, koska ponilla ei ole tapana olla kauhean helppo enää sen jälkeen, kun on kerran aloittanut pidätettä vastaan puskemisen. Itse sitten hiukan turhauduin siinä kohdassa, kun poni ei tahtonut mitenkään kuunnella yhtään mitään, joten jäin hieman suuhun roikkumaan. Kartsu tottakai veti siitä herneet nenään ja puski vielä lujempaa vastaan. Meillä kolahti viitos este maahan. Sen jälkeen yritin parhaani mukaan saada ponia vähän paremmin hallintaa, koska muuta ei enää tarvinnut miettiä. Että sillä tavalla tällä kertaa.

"Eiköhän nä esteet voi ylittää tälläki tavalla, eihän mun ees tartte hypätä!"
Laitettiin Kartsulle martingaali 80cm luokkaan, jotta saisin sen paremmin ohjan ja pohkeen väliin. En ole itse koskaan tykännyt käyttää apuohjia, koska haluan, että hevonen saa vapaasti liikkua niin kuin haluaa ilman, että nahkaremmit on liikettä estämässä. Nyt oli kuitenkin pakko, koska poni oli vain yksinkertaisesti liian vahva suusta. Verkassa Kartsu tuntui paljon paremmalta ja tuntui ihan hyvältä päätökseltä tuo martingaalin laittaminen. Otettiin kaksi estettä molempiin suuntiin ja tuossa ylhäällä meidän ihan ylivoimainen taidonnäyte. Ottakaa kaikki mallia nii pärjäätte jatkossa todella hyvin kisaradoilla.

"Oonkohan mä söpömpi, jos laitan jalat tällee ristii?"


Meillä meni tuo 80cm luokka jo paljon paremmin, vaikka uskoin vahvasti kahden tiputuksen politiikkaan. Ennen radalle menoa menin valmentajaltanikin kysymään, että mitä mun pitäisi siellä radalla oikein tehdä. Vastaukseksi sain jotain epämääräistä, kuten "ratsastat ja koitat saada sen ponin niiden esteiden yli". Niinhän me sitten tehtiin ja jollain ihmeen kaupalla saatiin puhdas rata, nyt kun sain Kartsun pysymään paremmin ohjan ja pohkeen välissä. Olin tosi tyytyväinen suoritukseen kokonaisuutena, mutta onhan meillä vielä paljon opittavaa ja korjattavaa. Oma istuntani on kyllä huomattavasti parantunut muutaman kuukauden aikana, johon olen nykyään jopa tyytyväinen. Kantapäät alas, pohkeet kiinni, varpaat eteenpäin, ihan tällaisia pieniä korjattavia asioita näin aluksi ja syksyllä päästään taas valmennuksiin korjailemaan koko kokonaisuutta.

"Miks te kaikki tuijotatte mua?"
On se kyllä komia, ei käy kieltäminen! <3

Kartsu oli koko kisojen ajan todella järkevä eikä keksinyt mitään omiaan. On se kyllä hieno hevonen! Nyt olisi tiedossa vielä muutamat kilpailut ennen kuin jäädän Kartsun kanssa molemmat kesälomille. 23.5 Porin Ratsastuskeskukseen lähdetään oikein isolla porukalla. Mun olisi tarkoitus mennä 60cm ja 90cm. Saa nähdä mitä siitäkin sitten tulee, rimakauhu ainakin odotettavissa, mutta se päihitettiin viimeksikin Cokiksen voimalla. :D


Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!
❤:llä Venla & Karo

12 kommenttia:

  1. Kivasti kerrot fiiliksistä, miten meni ja mitä skarpattavaa teille jäi. Postauksessa oli kivasti kuvia! Toivottavasti jaksat kirjoitella jatkossakin.

    Liityn lukijaksesi kun avaan koneen, kännykällä ei (kai) pysty.

    Http://onninpotku.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Sun blogi on mielettömän hyvä! Sun istunta ja hyppy tyyli on tosi nätti ja hieno:)
    Blogisi on kaikin puolin hyvä! Lisää postauksia ootellaan täälä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Uutta postausta onkin tulossa huomenna videon kera. :)

      Poista
  3. Tosi kiva blogi sulla :) Liityin myös lukijaksi!

    VastaaPoista
  4. Ihana blogi sulla :)!
    Rata näytti menevän todella hyvin, yhdellä esteellä tuli vähän omituinen hyppy mutta muuten meni omaan silmään todella kivasti. Et kaahaillut esteeltä toiselle etkä tehnyt erikoisen epätasapainoisia tiukkoja käännöksiä. :D Onneksi olkoon sijoituksesta :)! Joo cokis on mainio rimakauhun karkottaja, sitä vaa pari pulloo litkität nii sulla on vaa kova tarve päästä vessaa radalla. (joka tarkoittaa sitä että unohdat miettiä esteiden korkeutta, joka on super hyvä asia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo omituinen hyppy oli ihan jotain omaa säätöäni, jossa taisin kuvitella, että Karo lähtisi aikaisemmin hyppyyn. Jep, Cokista vaan niin kyllä sieltä radalta sitten selviän. :D

      Poista
  5. Kiva blogi sulla, kirjotat todella kivasti! :) Ja ihana toi hevonen! Liityin lukijaksi
    http://annasiipienkuljettaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Onnea ruusukkeesta! :)
    world-with-horses.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita niin asiallisesta kritiikistä postausehdotuksiin. Mukaan saa toki liittää oman blogin osoitteen, jotta pääsen käymään vastavierailulla. :)